Retkeilevät ja seikkailevat naiset mukana uudessa retkeilykirjassa

Suuri retkeilyvinkkikirja tarjoaa yli 500 hyödyllistä ja hyväksi havaittua niksiä ja neuvoa retkeilyyn sekä luonnossa liikkumiseen. Kirjan monipuolisesta sisällöstä hyötyvät niin aloittelevat päiväretkeilijät kuin vaellukselle suuntaavat konkarit. Kirja kertoo tämän päivän retkeilystä ja ilmiöistä, perinteitä unohtamatta.

Retkeilevä yhteisö on päässyt mukaan kirjan tekoon. Kirjaan on kerätty vinkkejä retkeilijöiltä autiotuvissa, nuotiopaikoilla, erämessuilla ja partion suurleirillä. Kokeneemmat retkeilijät ja alan ammattilaiset jakavat kirjassa omat mainiot niksinsä ja neuvonsa.

Kirja sisältää isoja ja pieniä yksityiskohtaisia vinkkejä retkeilyn eri osa-alueilta. Kuinka liikun maastossa turvallisesti eri vuodenaikoina, miten yöpyminen onnistuu eri välineillä ja kuinka tulet tehdään. Kirjassa paneudutaan muun muassa retkeilyturvallisuuteen, esitellään erilaisia retkeilyvälineitä ja neuvotaan retkellä kokkailussa.

Retkeilyn suosion kasvu näkyy erityisesti naisretkeilijöiden määrän lisääntymisenä. Retkeilevät ja seikkailevat naiset jakavat kirjassa monipuolisesti omia kokemuksiaan ja vinkkejään. Mukana ovat muun muassa Grönlannin halki hiihtänyt seikkailija Sanni Rannikko, endorfiininmetsästäjä Terhi Ilosaari sekä monia muita innostavia ja inspiroivia maalla, vesillä, lumella ja jäällä liikkuvia retkeilijöitä. Suuren retkeilyvinkkikirjan kannessa on kiipeilyä ja retkeilyä harrastava Sofia Heikkilä.

Luontohaasteesta tutut eräoppaat Ella Provialer ja Kaisa Liesmäki kertovat tuoreessa kirjassa muun muassa retkeilystä raskaana ja vauvan kanssa. He avaavat myös keskustelua menkoista ja retkeilystä, sekä jakavat omia kokemuksiaan ja vinkkejään.

Kuva: Caj Koskinen

Tuoreessa retkeilykirjassa annetaan vinkkejä myös luonnossa fiilistelyyn ja sieltä saataviin hyvinvointivaikutuksiin. Luonnossa oleilulla on monia terveys- ja hyvinvointivaikutuksia, ja se lisää sekä fyysistä, että henkistä hyvinvointia. Aina ei tarvitse lähteä suorittamaan, vaan voi vain olla ja nauttia kaikesta ympärillä olevasta: tuoksuista, äänistä ja eteen aukeavasta maisemasta.

Retkeilyvinkkien lisäksi kirjassa esitellään erilaisia retkikohteita kansallispuistoista valtion retkeilyalueisiin ja muihin kiinnostaviin luontokohteisiin.

Suuren retkeilyvinkkikirjan toimittanut Olli Järvenkylä on pitkän linjan eräopas ja retkeilytoimittaja, jolla on vuosikymmenten retkeilykokemus saaristosta pohjoisen perukoille.

Suuri retkeilyvinkkikirja (464 sivua, kustantaja Readme.fi) on saatavissa marketeissa ja kirjakaupoissa kautta maan. Kirjan voit tilata myös Reppuretken verkkokaupasta. Verkkokaupassa on myynnissä myös suosittu Reppuretki kansallispuistoon -kirja.


vinkitReppuretkiKommentoi